Dagindeling

Dagindeling

Een dag bij Gastouderopvang Net!

Ik probeer zoveel mogelijk rekening te houden met de werktijden van de ouders, daarom zijn mijn werktijden flexibel. Ik begin zowel vroeg in de ochtend als dat ik laat in de avond eindig. Als het nodig is dan ben ik er ook met feestdagen, denk aan Pasen, kerst en oud en nieuw. Bij mij is er veel mogelijk, maar dit alles in overleg met de ouders.

 

Dagindeling
De dagindeling voor de baby’s zal anders zijn dan van een peuter. Ik zal daarom luisteren naar de wensen van de ouders. Wel zal de overdracht voor baby’s en peuters het zelfde zijn. Bij het komen zal ik luisteren naar eventuele bijzonderheden van de kinderen en bij het gaan zal ik vertellen hoe de dag verlopen is. Bij kinderen onder de 2 jaar zal ik in een schriftje schrijven wat we die dag zoal gedaan hebben, wat ze gegeten/gedronken hebben en hoe lang ze hebben geslapen.

De dagindeling voor de peuters luidt als volgt.

- Als ik kom dan zwaaien we eerst papa/mama uit
Is het brood nog niet op, geen probleem, dan is daar nu nog tijd voor
De kinderen mogen vrij spelen
Rond 09.30/10.00 gaan we aan tafel om fruit te eten en te drinken, als alles op is, zingen we liedjes
Naar de wc en verschonen
We gaan naar buiten, een rondje wandelen/fietsen of vrij spelen in de tuin
De kinderen mogen vrij spelen, we lezen samen een boekje of doen een activiteit
Rond 11.30/12.00 gaan we aan tafel om brood te eten en te drinken
Naar de wc en verschonen
De jongere kinderen gaan naar bed en de oudere kinderen rusten even op de bank
Rond 14.30/15.00 gaan we aan tafel om een koekje te eten en wat te drinken
Naar de wc en verschonen
De kinderen mogen vrij spelen, we gaan naar buiten of doen een activiteit
Rond 17.00/17.30 gaan we aan tafel om warm te eten
- De kinderen mogen vrij spelen, we lezen samen een boekje of ze kijken televisie
​- 
Als papa/mama thuis komt zwaai ik jullie uit